Издателят Annapurna Interactive и студиото за разработчици Hollow Ponds (популярно с I Am Dead) представиха Flock - странна кооперативна игра за радостта от летенето, в рамките на Annapurna Interactive Showcase.

Носейки се над красиви пейзажи и ловувайки редки и неуловими летящи същества, които да се присъединят към тяхното стадо, членовете на Flock ще се присъединят към своите приятели като "летящи пастири".

С разрастването на стадото играчите ще разкрият "тайните на тези красиви планини и дивите същества, които живеят там", а вълната от стадото може да се използва за направата на "шапки, пуловери и топли чорапи", както гласи описанието на играта.

"Ще успеете ли да откриете всички същества, дори най-редките и неуловимите? Ще ги запазите ли или ще ги подарите на приятелите си? Можете ли да изплетете най-дългия шал в света? И да намерим легендарната Златна Беула?" - авторите посочват способностите на играчите.

Очаква се Flock да излезе скоро за компютри в Steam, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S и Game Pass.

Flock е новият проект на създателя на арт-хаус приключението Hohokum Ричард Хог. Същевременно играта вече е достъпна за закупуване в Steam. Тя дебютира през август 2014 г. за PS3, PS4 и PS Vita. В ролята на причудлива змия геймърите трябва да изследват необичайни светове, да взаимодействат с героите и околната среда, за да отключат тайните на играта.