Въпреки че разработчикът на Palworld, Pocketpair, се сблъсква със съдебен иск от Nintendo, това не го спира да разработва мобилна версия на играта. В сряда издателят Krafton, който стои зад PUBG: Battlegrounds, обяви, че е придобил лиценза за Palworld и ще го оптимизира за мобилни устройства, както съобщава Polygon.

Krafton планира да "преосмисли основните забавни елементи на Palworld, за да отговарят на мобилната среда". Компанията успешно създаде мобилна версия на PUBG през 2018 г., която, според The Verge, надмина очакванията.

Palworld, често наричан "Pokémon с оръжия", бързо се превърна в хит след пускането му за PC и Xbox през януари, като продаде милиони копия.

Играчите се потапят в приключения и улавяне на същества, напомнящи покемони, в обширния свят на островите Палпагос. През миналия месец обаче Nintendo и The Pokémon Company заведоха съдебен иск срещу Pocketpair за нарушение на няколко патента.

От Pocketpair отговориха, че не са наясно с конкретните патенти, които нарушават. Междувременно Palworld вече е достъпен за PlayStation 5, но пускането му в Япония е отложено за неопределено време.

Освен Palworld, Nintendo също насочи вниманието си към емулаторите за Switch, като последният засегнат е Ryujinx, който спря дейността си.