Разработчиците от южнокорейското студио Shift разказаха за успеха на своя постапокалиптичен екшън Stellar Blade и коментираха PC версията на играта Up на пресконференцията, проведена на 25 юни.

Stellar Blade дебютира за PS5 на 26 април. Екшънът получи високи (81% в Metacritic и 82% в OpenCritic) оценки от критиците и рекордна за PS5 игрите потребителска оценка в Metacritic (9,2).

Според собствените изчисления на Shift Up общите продажби на Stellar Blade за PlayStation 5 в световен мащаб надхвърлят 1 милион копия. Така споменатата стойност проектът успя да постигне за два месеца от пускането на пазара.

Финансовият директор на Shift Up Jaewoo Ahn подчерта, че достигането на един милион продадени копия е "чудесна първа стъпка към превръщането на Stellar Blade във франчайз от световна класа".

Що се отнася до версията за компютри, тя не е официално потвърдена, въпреки че Stellar Blade се правеше за тях, PlayStation и Xbox, преди към проекта да се присъедини Sony, с чиито пари в крайна сметка играта беше публикувана и финансирана.

През май Shift Up спомена, че проучва възможността за PC версия и продължение на Stellar Blade, а сега потвърди интереса си към пускането на играта за компютри. Студиото е възпрепятствано да каже повече поради "договорни задължения" (очевидно към Sony).

Студиото също така обяви, че Stellar Blade ще получи безплатна актуализация с фоторежим през август. През октомври се очаква играта да получи допълнителни визии за героинята, а до края на 2024 г. - някое "голямо сътрудничество".