Режисьорът на Gotham Knights Джеф Еленор и изпълнителният продуцент Фльор Марти споделиха нови подробности за кооперативния супергеройски екшън в интервю за Game Informer.

Припомняме, че сюжетът поставя Робин, Батгърл, Найтуинг и Редкап в Готъм след смъртта на Батман. Играта има кооперативен режим за двама, но кампанията с историята може да се завърши и самостоятелно.

Според Еленор, в Gotham Knights няма мисии, за чието изпълнение да е необходим партньор. Кооперативният режим обаче ще ви позволи да играете със свои приятели, дори използвайки едни и същи герои.

Всеки от тях ще има 11 варианта на костюми, които могат да се променят по цвят и различни елементи. За да създадете външния вид, ще ви трябват чертежи, разпръснати по време на играта.

Индивидуализацията засяга и мотоциклета, с който героите могат да се придвижват из Готъм. Не можете да персонализирате мотора, но можете да промените цвета и звука на двигателя.

Готъм от Gotham Knights е най-мащабната версия на този град в игрите. Мегаполисът в проекта се отличава със своята плътност и вертикалност. Играта ще бъде пусната на 25 октомври за компютри в Steam и Epic Games Store, PS5, Xbox Series X и S. Заглавието бе планирано за пускане и за PS4 и Xbox One, но разработчиците се отказаха от версиите за конзолите от предишното поколение.