Играта Lost Soul Aside бе анонсирана още през 2016 г. от програмиста Янг Бинг. Малко по-късно той се присъедини към Sony "China Hero Project", който подкрепя китайски разработчици. Това позволи по заглавието да започнат да работят над 30 човека.

Тази седмица създателите му публикуваха първите 17 минути от него. Те дават по-добра представа за свършената работа и разпалват допълнително интереса към това, което ще видим може би до края на тази година.

Lost Soul Aside се радва на сериозен интерес като част от различни конференции като PlayStation Experience и ChinaJoy. За него обаче все още няма достатъчно подробности. Знае се, че играта представлява доста динамично RPG, а очакванията са тя да се появи както за PlayStation 4, така и за новата пета версия на конзолата на Sony.

Частта от геймплея, публикувана в YouTube, показва много от динамиката, до която ще могат да се докоснат геймърите. Виждаме също някои от героите, както и графиката, която очевидно ще е гордостта на заглавето. За сега дублажът е на китайски, но финалната версия ще бъде на английски, обещават създателите.