За обещаващото MMO във вселената на League of Legends не се е чувало повече от година и половина и, както се оказва, не напразно. Съоснователят на Riot Games Марк Мерил разказа за актуалното състояние на проекта. Той увери, че ММО играта, базирана на League of Legends, все още се разработва, но "преди известно време" екипът е взел "трудното решение" да рестартира производството в друга посока.

"Първоначалната версия не се различаваше достатъчно от съвременните игри. Смятаме, че не искате да играете познато MMO, пребоядисано в цветовете на Runterra. За да разгърнем потенциала му и да оправдаем невероятно високите очаквания на играчите по целия свят, трябва да насърчим значителна еволюция на жанра", обясни Мерил.

Основите за подновяването на играта бяха положени през изминалата година под ръководството на изпълнителния продуцент Виджай Таккар, който сега ще се върне към ролята си на главен технически директор. Избраната посока на развитие на MMO играта League of Legends ще бъде ръководена от новия изпълнителен продуцент Фабрис Кондоминас. Мерил нарече настоящата ситуация голямо предизвикателство, но екипът е готов да го преодолее.

Рестартирането на разработката на League of Legends MMO означава липса на новини за още няколко години: "Не забравяйте, че липсата на новини е добър знак. Това означава, че работим усилено."

В заключение Мерил призова играчите да се "доверят на тихата фаза" и благодари на феновете за вярата им в екипа и търпението. Riot е "невероятно отдадена на тази мисия" и "очаква" предстоящите приключения и истории с геймърите.