Разработчиците от независимото унгарско студио Primal обявиха старта на кампания в Kickstarter за набиране на средства за производството на своята екшън ролева платформа Mandragora.

Според разработчиците Mandragora е финансирана предимно от собствените им джобове, но екипът се нуждае от допълнителна материална подкрепа, за да завърши проекта.

Що се отнася до издателя на Mandragora, Marvelous Europe се занимава с международното разпространение, маркетинга и преводите на играта на различни езици, но не спонсорира процеса на създаване.

Разработката на Mandragora започна през 2018 г. и вече е напреднала значително. Основните елементи са налице, много босове, класове и умения са почти готови, структурата на кампанията е установена, а сюжетните линии са разписани.

Инициативата за групово финансиране ще продължи още 34 дни. Досега играчите са дарили малко над 30 хил. долара за развитието на Mandragora, а основната цел е 110 хил. долара.

В зависимост от сумата, която изберат да дарят, геймърите на Mandragora ще бъдат възнаградени с всичко - от достъп до затворената "бета" до поява в играта като NPC.

Очаква се Mandragora да излезе през втората половина на 2023 г. за компютри в Steam, PS5, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Разработчиците обещават да обмислят пускането на играта на предишните и на все още неизлезлите конзоли от следващо поколение.