Разработчиците от студиото Sumo Digital съвместно със Sony Computer Entertainment решиха да не възобновяват работата на сървърите на платформъра LittleBigPlanet 3 за конзолата PlayStation 4. Съответното изявление е публикувано в официалния микроблог.

Припомняме, че сървърите на LittleBigPlanet 3 бяха спрени в началото на 2024 г. поради "редица проблеми". Тогава разработчиците увериха играчите, че са наясно с всички технически неизправности и ще се опитат да ги отстранят своевременно. Повече от три месеца по-късно Sumo Digital взе окончателно решение да оттегли поддръжката на платформъра.

След като онлайн функциите на LittleBigPlanet 3 спрат да работят, собствениците на играта все още ще могат да провеждат сюжетната кампания. Но достъпът до генерираното от потребителите съдържание, което не е запазено на конзолата, вече е затворен.

Сървърите на LittleBigPlanet 3 работят вече повече от девет години, като проектът беше пуснат през ноември 2014 г. за PS3 и PS4. За третото поколение PlayStation "онлайн" платформърът беше спрян още през 2021 година.