Sega обяви първата си блокчейн игра, базирана на франчайза Sangokushi Taisen. Според 4Gamer проектът се разработва в сътрудничество с Double Jump Tokyo. Sangokushi Taisen е стратегическа игра в реално време, която е популярна предимно сред японските аркади. За нея геймърите събират физически карти, които след това могат да добавят в играта.

Все още не е ясно как новият проект ще използва блокчейн технологията. Може би тя ще бъде пряко свързана с механиката на картите. Данните, съхранявани в блокчейна, позволяват на потребителите да притежават, купуват и продават цифрови предмети, включително предмети в играта или произведения на изкуството.

Някои компании за игри вече започнаха да продават цифрови елементи под формата на незаменяеми токени (NFT), включително Konami и Atari. Blizzard Entertainment също се интересува от технологията. Използването му в игрите обаче предизвика критики от страна на геймърите, които смятат, че NFT е просто циничен начин за печелене на пари.

Що се отнася до блокчейн играта от вселената Sangokushi Taisen на Sega, нейната дата на пускане и целева платформа все още не са обявени.