Японският издател и разработчик Sega представи нов геймплей трейлър за своята платформа с отворен свят Sonic Frontiers като част от юнското издание на Nintendo Direct Mini: Partner Showcase.

В историята Соник, заедно с Тейлз и Ейми, тръгва да търси смарагдите на хаоса, но се озовава в странен цифров свят на киберпространството, от който по чудо успява да избяга на първия от островите на звездопада - Кронос.

Портали към киберпространството са разпръснати по островите. В това измерение трябва да решавате пъзели и да изпълнявате скоростни предизвикателства, за да спечелите специални ключове и да напреднете в играта.

Трейлърът на Sonic Frontiers, представен по време на Nintendo Direct Mini, трае по-малко от минута и половина и включва кадри от киберпространството в допълнение към геймплей в откритата зона.

Очаква се играта Sonic Frontiers да излезе по-близо до края на тази година за компютри, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S и Nintendo Switch. След последните демонстрации играчите призоваха премиерата да бъде отложена, но разработчиците вярват в проекта си.