Следващият сезон на популярната игра Fall Guys започва на 30 ноември. Нововъведенията в заглавието ще касаят предимно въвеждането на празнични елементи. Разработчикът Mediatonic обяви, че е черпил вдъхновение за шестия сезон от различни фестивали, карнавали и циркови представления.

Новите препятствия в играта включват оръдие с воден балон, вакуумни тръби, кръгла версия на емблематичната за играта люлка и платформа, която се обръща вертикално след определен период от време. Освен това в играта има и трапеци, от които играчите могат да се люлеят.

Интересна подробност е, че във Fall Guys се включва и т.нар. кросоувър с Ghost of Tsushima. Той включва костюми на герои от самурайското заглавие. Освен това геймърите ще имат достъп и до други костюми от PlayStation хитове като Sackboy.

Играта ще позволява съвместна надпревара за геймърите между различните платформи, въпреки че нововъведенията за сега ще засегнат само игровата конзола на Sony и персоналните компютри. Все още не е съобщено кога Mediatonic ще представи новия сезон във версиите на Fall Guys за Nintendo Switch и Xbox.