Ghost Ship Publishing и разработчиците от датското студио Funday Games обявиха датата на пускане в Early Access на своя авторски шутър за оцеляване с изглед отгоре Deep Rock Galactic: Survivor, предназначен за един играч.

Припомняме, че Deep Rock Galactic: Survivor беше представена през март миналата година и се очакваше да бъде пусната на пазара през 2023 г., но през есента разработчиците отложиха премиерата за първото тримесечие на 2024 година. Както стана известно, ранният достъп до Deep Rock Galactic: Survivor ще започне в Steam на 14 февруари. В началото играта ще струва 10 долара, а до пълното пускане на играта цената може да се повиши.

"Безкрайно сме развълнувани да стартираме в ранен достъп и вие, нашата прекрасна общност, да сте с нас в това голямо пътешествие. Пригответе кирките си, грабвайте оръжията и се отправете към Хоксес за ценни минерали", призовават авторите.

Геймплеят на Deep Rock Galactic: Survivor е подобен на този на Vampire Survivors. Играчите ще трябва да убиват буболечки, да се сдобиват с ценни минерали, да подобряват оборудването и да се гмуркат все по-навътре в смъртоносните дълбини на планетата Hoxes-4. Стартовата версия обещава трима герои, 40 оръжия, 20 вида чудовища, три биома, разнообразни мисии, дълбока система за прогрес и генериране на пещери и вражески вълни.

Пълното издание на Deep Rock Galactic: Survivor се очаква в рамките на една година след старта на ранния достъп. Окончателната версия ще предложи повече съдържание и функции въз основа на обратната връзка с потребителите.