Разработчиците от независимото студио Strange Scaffold (популярни със Sunshine Shuffle) обявиха точната дата на пускане на своя олдскул нео-ноар шутър от трето лице El Paso, Elsewhere в духа на Max Payne. El Paso, Elsewhere беше представена на изложението Guerrilla Collective 2 E3 през юни 2021 г. и първоначално се очакваше да излезе през 2022 г., но по-късно премиерата беше отложена за есента на 2023 година.

Както стана известно, El Paso, Elsewhere ще бъде пусната в продажба на 26 септември тази година за компютри в Steam, Xbox One, Xbox Series X и S. Съобщението беше придружено от анимационен трейлър, създаден в сътрудничество със студио Demente Animation.

В сюжета Джеймс Савидж се завръща в родния си град Ел Пасо. Главният герой трябва да отиде в прокълнат мотел и да слезе 50 етажа под земята, за да намери и убие бившия си любовник - водача на вампирите Дракула. Новият трейлър показва срещата на Джеймс с усмихнат древноегипетски воин в броня. Клипът включва песента Stay Awake, записана от главния сценарист на играта Ксалавие Нелсън младши и музиканта RJ Lake. Те обещават умопомрачителни приключения, неземни локации, класически чудовища от фолклора и литературата (включително вампири и върколаци), разрушими среди и хип-хоп саундтрак.

Не е посочен руски език. В интервю за NME Нелсън младши обяснява, че основната цел на саундтрака на El Paso, Elsewhere е да предаде усещане за екзистенциално насилие. За тази цел разработчикът и RJ Lake дори са записали пълен рап албум с 11 песни.