Разработчиците от Coffee Stain Studios в сътрудничество с Coffee Stain Publishing пуснаха голяма актуализация за своя симулатор за строеж на фабрики Satisfactory. Играта, която е в ранен достъп от 2019 г. насам, е прехвърлена на енджина Unreal Engine 5 и е получила множество технически подобрения.

Всъщност прехвърлянето на Satisfactory към Unreal Engine 5 се състоя още на 13 юни, но само в тестови режим. За разработчиците беше важно да тестват всички промени, преди да ги внедрят в основния клиент на играта. Сега мащабната актуализация, която стана вече осма по ред, е достъпна за всички. По повод на важното издание Coffee Stain публикува ново видео, което ясно обяснява цялата информация за техническите нововъведения. Авторите на коментари в YouTube харесаха този подход.

Разработчиците разказаха за предимствата на използването на новия енджин, подобрената физика, новите звуци на превозните средства, добавената поддръжка на технологиите за мащабиране (NVIDIA DLSS, Intel XeSS и AMD FSR), антиалайсинга (TSR и FXAA) и други неща. Пълен списък на промените от осмия пач има на страницата на играта в Steam.

Satisfactory влезе в ранен достъп на 23 март 2019 г., след като в продължение на 15 месеца беше в Epic Games Store като временен ексклузив. Steam версията на играта дебютира на 8 юни 2020 година.