Издателят Thunderful Games и разработчиците от шведското студио Image & Form Games представиха SteamWorld Heist II, продължение на стиймпънк ролевата туърк-базирана игра SteamWorld Heist, която дебютира на 3DS през 2015 година.

В SteamWorld Heist II ще влезете в ролята на капитан Leavey, който контролира пъстър екипаж от парни роботи, за да работите с тях, за да разберете опасностите в морето. Според историята SteamWorld Heist II е изправен пред криза с водата: "Скъпоценният ресурс изведнъж е станал смъртоносен; той кара металните крайници и механичните сърца да ръждясват".

Играчите ще екипират отбор, ще участват в интензивни походови престрелки с механика на рикошета, ще се бият в морето в реално време, ще плячкосват вражески бази и ще събират ценна плячка за усъвършенстване на изтребителите.

Те обещават ръчно изработен свят (в сравнение с процедурно генерирания от първата част), вълнуващо и забавно приключение, 35 часа геймплей, нова система от куестове, забавни герои и саундтрак от групата Steam Powered Giraffe.

Развълнувани сме да поведем ентусиазираните си фенове на ново приключение със SteamWorld Heist II, където играчите ще изживеят весело морско приключение", заяви Брян Сигургейрсон, ръководител на франчайза.

SteamWorld Heist II се очаква да излезе на компютри (Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch на 8 август тази година.