Разработчиците от полското студио Creepy Jar обявиха края на активната поддръжка на популярния симулатор за оцеляване в амазонската джунгла Green Hell. Екипът ще пусне последната актуализация на съдържанието през следващата седмица, след което ще се съсредоточи върху следващия си проект - StarRupture.

С последната безплатна актуализация, наречена "Декорации", Green Hell ще добави декорации за хижата (бои, поставки за факли и стрели, декорации за работната маса и други). Тя ще се появи в Steam още на 3 септември, а по-късно ще се появи и на PlayStation 5, Xbox Series X, S и Nintendo Switch. Бъдещата поддръжка на играта ще бъде ограничена до технически пачове.

Декорациите ще бъдат пуснати само два дни преди петата годишнина на Green Hell - тя излезе от ранния достъп в Steam на 5 септември 2019 година. Авторите припомниха, че за цялото това време са пуснали 20 актуализации на съдържанието и повече от сто пача. По случай годишнината всички собственици на играта (техният брой според разработчиците надхвърля 6 милиона) вече получиха безплатен Anniversary Pack с артбук, саундтрак и дигитални бонуси.

По-рано тази седмица създателите публикуваха първия геймплей трейлър на StarRupture. Събитията в играта се развиват в далечното бъдеще, когато човечеството е пътувало към звездите в търсене на ценни ресурси. Потребителите ще играят в ролята на затворник, изпратен от Земята на планета в звездната система Руптура, за да добива минерали, да разширява индустриалното производство и да изучава нови технологии. Те ще трябва да изследват отворения свят, да се бият, да търсят ресурси, да изработват предмети и да възстановяват база, както и да следят показателите за глад, жажда и отравяне.

Във видеото бяха показани ранни версии на бойната механика и пълчища от нахлуващи чудовища, както и експлозията на Руптура, последвана от огнена вълна и метеоритен дъжд, който се удря в повърхността на планетата. Според авторите видеото е записано на двигател, работещ в реално време. Феновете приеха трейлъра положително и нарекоха StarRupture "огромна крачка напред в сравнение със Зеления ад".

Както уверяват създателите, геймърите очакват "нещо повече" от просто симулатор за оцеляване с изграждане на бази. Играта се характеризира с интензивен геймплей с необходимостта постоянно да се защитавате от вражески нашествия и да оцелявате в суровите условия на екзотична планета. Поддържа режим за един играч и кооператив с ограничение до четирима души.