Следващата интересна игра, която феновете ще могат да играят напълно безплатно в Steam през уикенда, идва от чешкото студио Warhorse. Играта Kingdom Come: Deliverance, която е била продадена повече от три милиона пъти след датата на своето официално представяне, сега ще може да се използва безплатно от тези, които я нямат.

По случай успешните си продажби Warhorse обявиха безплатен уикенд за игра в Steam, който ще се проведе от 18 до 22 юни, а наред с това компанията обяви и новото лого на проекта.

Заглавието е средновековна ролева игра, която преди да излезе беше сравнявана с "Вещера" - както и по-късно разбрахме всъщност, Warhorse наистина са черпили вдъхновение за работата си от The Witcher и книгите на Сапковски.

Kingdom Come: Deliverance

Снимка: Steam

За разлика от емблематичната поредица на CD Projekt RED, в Kingdom Come: Deliverance отсъстват фантастични елементи. Действието на играта взаимства от действителността. В нея вие попадате в Бохемия през XV век и влизате в ролята на Хенри, син на беден ковач, който става свидетел на убийството на своите близки от главорезите на унгарския крал Сигизмунд. Това провокира Хенри да стане част от армията на Раджиг Кобила, който е решен да се разправи със Сигизмунд. В хода на играта, той се включва в борбата за възстановяване на трона на Бохемия на полу-брата на Сигизмунд, Венцеслас.

Kingdom Come: Deliverance

Снимка: Steam

Kingdom Come: Deliverance

Снимка: Steam