Творческият директор на NetherRealm Studios Ед Бун разкри в Twitter, че следващата бойна игра на студиото ще бъде Mortal Kombat 12 или Injustice 3. Това е първото подобно потвърждение от страна на разработчика.

Въпреки че следващата бойна игра на NetherRealm Studios ще бъде Mortal Kombat 13 или Injustice 3, още през февруари тази година Ед Бун намекна за игра, базирана на друг франчайз. Въпреки това той не навлезе в подробности, така че все още не е известно какво друго прави студиото.

Последната голяма игра на NetherRealm Studios е Mortal Kombat 11. Играта беше пусната през 2019 г. за компютри, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, iOS, Android и Google Stadia. От бойната игра са продадени над 12 милиона копия. Тя зае пето място в класацията на най-продаваните игри за 2019 г. и четвърто място в класацията на най-продаваните игри за PlayStation 4 за 2019 година.

Преди Mortal Kombat 11 играта Injustice 2 беше пусната през 2017 г. за компютри, Xbox One, PlayStation 4, iOS и Android. Играта генерира най-много приходи от конзоли през второто тримесечие на 2017 г., достигна върха на продажбите в САЩ през май 2017 г. и продаде 1,5 милиона копия през първите три месеца от пускането си на пазара.