Sony продължава да изпълнява плановете си да публикува регулярно свои PlayStation игри във версии за персонални компютри. След редица интересни заглавия, които видяхме обявени в началото на годината, стана ясно, че следващите големи хитове, които ще се появят за друга платформа, са Uncharted 4: A Thief's End на Naughty Dog и самостоятелното допълнение за нея - Uncharted: The Lost Legacy.

Игрите ще дебютират първоначално като преработени и оптимизирани издания за PS5, след което ще зарадват и компютърните геймъри, съобщиха от японската компания.

Действието в Uncharted 4: A Thief's End се развива няколко години след събитията от предишната игра. Нейтън Дрейк е решил да се откаже от търсенето на съкровища. Въпреки това той бива убеден от своя брат да се завърне към приключенията в стил Индиана Джоунс още веднъж. Двамата заминават за Мадагаскар в търсене на старо пиратско съкровище.

Допълнението пък показва друг познат персонаж от сериите - Клоуи Фрейзър. Тя убеждава наемника Надин Рос да тръгнат заедно към Индия в търсене на Златната бивна от Ганеш. Игрите от серията предлагат интересни приключения, загадки и екшън, който ги направи изключително популярни за много геймъри. Очаква се това сега да се случи и при персоналните компютри.

Пакетът от двете заглавия излиза за PS5 в началото на следващата година, а скоро след това и за Windows.