Играта Song of Horror бе пусната за персонални компютри преди повече от две години. От тогава се очаква нейната конзолна премиера, но ситуацията около Covid-19 обърка плановете на студиото. Вместо да се появи за старите поколения конзоли на PlayStation и Xbox, играта се забави повече от една година.

Сега обаче става ясно, че на 28 май тя ще има премиера за Xbox One, Xbox Series X|S, PS4 и PS5. Играта вече е доста популярна сред играчите на компютър и обединява много почитатели на хорър жанра. Те се привлечени от интересната история, в която главният герой трябва да открие тайната на известния писател Хушер, който внезапно изчезва със своето семейство.

В Song of Horror няма бойни елементи, а целта е да избягате или да се спасите от конфликтни ситуации. Според компанията забавянето дори е донесло плюсове, тъй като играта на Protocol Games вече е доста по-популярна и има добра обратна връзка от играчите. Един от основателите на студиото Карлос Групели споделя, че е много благодарен на всички компютърни геймъри, които са направили така, че тя да придобие още по-голяма популярност.