Konami разработва два горещо очаквани римейка - Silent Hill 2 и Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Нито една от двете игри няма официална дата на излизане, но нов видеоклип на PlayStation дава представа кога да очакваме премиерата на двата проекта.

В трейлъра "Предстоящи игри през 2024 г.", публикуван от официалния канал на PlayStation преди ден, на 4 януари, сред премиерите през 2024 г. са посочени както римейкът на Silent Hill 2, така и Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Преработеният Silent Hill 2 и Metal Gear Solid Delta: Snake Eater се появяват както във видеото, така и на специалната страница на уебсайта на PlayStation, посветена на предстоящите игри за японските конзоли през 2024 година. "Всички изброени игри са планирани за издаване през 2024 г. към момента на публикуване на тази статия. Датите на пускане на игрите на пазара могат да се променят и да варират в зависимост от региона" - уточняват от PlayStation.

Римейкът на Silent Hill 2 на Bloober Team беше потвърден през октомври 2022 г. и оттогава не е показван на публиката. През март миналата година разработчикът изригна, че "технически играта е готова", но по-късно го оттегли. Metal Gear Solid Delta: Snake Eater е римейк на MGS 3: Snake Eater. Играта беше представена през май 2023 г. и според слуховете преди обявяването ѝ беше планирана за пускане през 2024 година.

Silent Hill 2 и Metal Gear Solid Delta: Snake Eater се създават за компютри (в Steam), PlayStation 5, Xbox Series X и S.