Много геймъри се вълнуват дали някой ден ще видят най-интересните игри за PlayStation като The Last of Us и God of War за персонален компютър. И докато това изглежда по-скоро малко вероятно, то Sony все по-често поглежда към мобилния гейминг. Компанията вече има обяви за работа за специалисти, които да разработят мобилната стратегия на PlayStation Studios. Това недвусмислено подсказва намеренията ѝ.

Подобно развитие на нещата е съвсем логично и очаквано. Мобилният гейминг става все по-популярен и доходоносен, а ААА заглавията на компанията имат огромни бази от фенове, които са готови да преминат и към екрана на мобилния си телефон.

Това се комбинира по отличен начин и с новината, че в плановете на Sony за PlayStation е да се фокусира само върху големи и успешни заглавия и все по-малко да обръщат внимание на малки нишови игри.

Очакванията към Sony са компанията да се фокусира над по-малко заглавия, събиращи повече фенове около себе си - в това число и продължения на вече успешни игри. А усилията след това да са фокусирани над излизането им и за мобилни устройства. В компанията тази година официално се "освобождават" от конзолите PSP и Vita и ще могат да разработват игрите си директно за Android и iOS, където публиката е много повече.