По време на презентация за инвеститори, Sony обяви плановете си да спре да издава собствени игри за PlayStation 4 още през 2025 година. Очаква се през следващите години компанията да се съсредоточи върху пускането на повече онлайн игри. Доставките на PlayStation 5 също се разглеждат на въпросната среща. Очаква се новата конзола да изпревари продажбите на системата от предишното поколение през следващата година. 

PlayStation 5 беше представена в края на 2020 г. и оттогава се радва на постоянно търсене, което до голяма степен се дължи на липсата на конзоли в продажба. Въпреки че Sony се опитва да успява с доставките, дори след пускането на новия модел, разработването на ъпгрейди и пускането на игри за PlayStation 4 продължи. Компанията поддържа политика на поддръжка на конзолите в продължение на няколко години. Вероятно Sony очаква, че до края на поддръжката на PlayStation 4 повечето собственици на PlayStation 4 вече ще са преминали към PlayStation 5.

Sony вече показа предимствата на PlayStation 5 пред предишното поколение конзоли и разкри някои планове за сегмента на игрите. Компанията не е планирала пускането на нови игри за PlayStation 4. Както вече беше съобщено, тя възнамерява да се съсредоточи върху пускането на игри за персонални компютри, PlayStation 5 и смартфони. Освен това PlayStation 5 ще настигне своя предшественик по продажби през тази година и ще го изпревари през следващата. Въпреки това няма информация за производствените планове на потенциалния PlayStation 5 Pro. Има само слухове за възможно сътрудничество между Sony и AMD в тази област.