Пътешествието на PixelOpus приключи. Студиото ще затвори врати на 2 юни. То е известно с цветната екшън приключенска игра Concrete Genie. Информацията за закриването беше потвърдена и от Sony Interactive Entertainment, собственик на студиото.

Екипът на PixelOpus се обърна към своите фенове в Twitter: "Скъпи приятели, нашето приключение PixelOpus приключи. Докато гледаме към бъдещето, искаме да благодарим от сърце на милионите страстни играчи, които ни подкрепяха и на нашата мисия да правим страхотни игри със сърце. Изключително сме благодарни!"

Причините за закриването на PixelOpus не са ясни. Както Sony Interactive Entertainment заяви пред IGN, PlayStation Studios постоянно оценява своето портфолио и състоянието на проектите на студиото за краткосрочни и дългосрочни цели. И като част от неотдавнашния преглед е било взето решение да се закрие PixelOpus.

Студиото е базирано в Сан Матео, Калифорния. То е основано през 2014 г. и оттогава е издало две игри: Entwined за PlayStation 3, PlayStation 4 и PlayStation Vita през 2014 г. и Concrete Genie за PlayStation 4 през 2019 г. Студиото работеше по следващия проект за PlayStation 5 в сътрудничество със Sony Pictures Animation. Играта е създадена на Unreal Engine 5, но все още не е ясно кога и как ще бъде издадена тя.