ArmA III e военен шутър, доста популярен сред феновете на този жанр. А интересът към играта, която се появи още през 2013 г., тепърва ще бъде подновен с ново DLC (DownLoadbale Content) от създателите ѝ Bohemia Interactive.

Разработчиците вече обявиха допълнението към играта, което ще се нарича S.O.G. Prairie Fire. То е част от специалната инициатива на студиото Creator Series, в която различни игри получават нови издания, разработени с помощта на външни гейм студиа. За допълнението на помощ идват Savage Game Design, които разработват интерактивни и реалистични преживявания, изпращащи играчите в атмосферата на Виетнамската война.

Действието в продължението на ArmA III се развива между 1955 г. и 1975 г. на изцяло нова карта, равняваща се на 300 квадратни километра. Тя достоверно покрива арената на всички бойни действия през периода. На разположение на геймърите има четири армии - американската, официалната армия на Виетнам, народоосвободителна армия на страната и Виет Конг.

Създателите са се постарали да има максимална автентичност във всичко. Това засяга всички превозни средства и над 50 различни оръжия, които идват с DLC-то. На разположение на играчите са пет сингъл и девет мултиплеър сценария, както и една кооперативна кампания. Тя е фокусирана над специалните части от американската армия, известни като Military Assistance Command. Достоверността не липсва и тук, тъй като това звено е било активно между 1964 и 1972 и провежда секретни операции в Лаос, Виетнам и Камбоджа.

Създателите на продължението на играта споделят, че са работили в тясно сътрудничество с ветерани от войната, които са служили в отрядите на SOG. То ще излезе до края на годината и няма да е самостоятелна игра, а надстройка към предишната. Ако искат да го играят, освен него, геймърите трябва да се сдобият и със самата игра.