Творческият директор на Final Fantasy VII Rebirth, Тецуя Номура, разкри къде ще завърши играта в интервю за PlayStation Blog по повод скорошното обявяване на датата на излизане на заглавието. Final Fantasy VII Rebirth е вторият от трите епизода на римейка на култовата японска ролева игра Final Fantasy VII - първият беше Final Fantasy VII Remake.

Final Fantasy VII Rebirth започва с пътуването на Облак, Барет, Тифа, Ейрис и Ред XIII през огромния свят, след като са избягали от метрополиса Мидгар в Remake, за да преследват отмъстителния мечоносец Сефирот от миналото на Облак. Според Номура последователността на събитията и местата в Rebirth се различават от тези в оригинала. Например държавата Утай няма да бъде посетена от героите на римейка преди третата игра, въпреки че това се е случило по-рано в историята във Final Fantasy VII.

"Въпреки че има някои промени в реда на местата, областите, изобразени в играта, се простират чак до Забравената столица, където ви очаква най-голямата съдба на Final Fantasy VII", заяви Номура. За да избегнем сериозни спойлери, ще кажем само, че Забравената столица е мястото на един от най-шокиращите и обсъждани сюжетни обрати в историята на Final Fantasy. Вероятно това е мястото, където ще завърши Final Fantasy VII Rebirth. Тя ще бъде пусната на 29 февруари 2024 г. за PS5, за която ще се доставя на два диска. Играта ще бъде ексклузивна за конзолата на Sony за поне три месеца, до 29 май.