Ubisoft обяви официално какво ще е новото име на очакваната игра от света на Rainbow Six. Разработвано от няколко години, заглавието трябваше да носи името Quarantine, но по разбираеми причини то е трябвало да бъде променено.

Играта вече ще се нарича Rainbow Six Extraction. Въпреки промененото име, сюжетът ѝ е съвсем актуален. Както се вижда и в едно от първите разпространени видеа за играта, действието започва в тайна лаборатория. В нея нещата излизат извън контрол и на свобода е пуснат особено опасен паразит, който започва да поглъща всичко.

Въпреки че не става въпрос за вирус, приликите с актуалната пандемия са много. Заглавието, което бе обявено през 2019 г., трябваше да се появи миналата година, но по разбираеми причини бе отложено, въпреки че е било готово още тогава.

От Ubisoft са променили някои от събитията, за да няма почти никаква прилика с реалността. От компанията дори публикуват специален клип, в който създателите на играта разказват повече за нея и уточняват, че става въпрос по-скоро за чудовище, отколкото за вирус, изпуснат от лаборатория.