Надеждният информатор Том Хендерсън сподели в статия за своя портал Insider Gaming подробности за предстоящата през 2023 г. игра от поредицата военни шутъри Call of Duty на Activision.

Припомняме, че информацията за близкото бъдеще на Call of Duty се разминава. Самата Activision твърди, че през 2023 г. играчите ще очакват "следващото пълноценно годишно премиум издание" в поредицата.

В същото време журналистът от Bloomberg Джейсън Шрайер е сигурен, че не става дума за ново голямо Call of Duty, нито за голямо DLC към Modern Warfare 2 от Sledgehammer Games или за продължение, което да е направено на неговата база.

Според Хендерсън анонсът на Call of Duty през 2023 г. е бил замислен като DLC, но в крайна сметка ще бъде пълноценна игра от Sledgehammer Games, тясно свързана с поредицата Modern Warfare.

Твърди се, че необявеният Call of Duty ще бъде пуснат на 10 ноември 2023 г. за компютри, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Хендерсън разкри и други важни дати за проекта:

  • 6-10 октомври - "бета" в PlayStation;
  • 12-16 октомври - "бета" за всички целеви платформи;
  • 2 ноември - началото на ранния достъп до кампанията с историята. 

Хендерсън добавя, че новото Call of Duty ще има пълномащабна кампания за един човек в духа на предишните премиум издания.

Новият Call of Duty: Modern Warfare 2 беше потвърден през февруари 2022 г., но трябваше да изчакаме за пълното представяне до юни. Премиерата пък се състоя чак през октомври.