Добре познатата поредица за мнозина Syberia, нашумяла след появата си след милениума, поставя геймърите в алтернативни версии на Европа и Русия. Заглавията от серията са режисирани от известния белгийски художник на комикси Беноа Сокал.

Тази седмица първите две части на Syberia са безплатни в GOG и можете да ги добавите към акаунта си, за да ги играете сега или по-късно. Промоцията е част от цял фестивал, в чест на френските гейм студия, който включва намаление и на много други игри. В това число влизат A Plague Tale: Innocence със 70% отстъпка, Absolver със 75% отстъпка, Heroes of Might & Magic 3: Complete със 75% отстъпка, Prey с 50% отстъпка и GreedFall с 50% отстъпка.

Трета игра от поредицата Syberia беше пусната през 2017 г., но преминаването й към 3D не беше добре прието. Причината бе основно в неудобните контроли и несъвършен външен вид. Така именно първите две игри от поредицата останаха любими на геймърите и ако по някаква причина все още не сте се докоснали до тях - сега е моментът да го направите.

Има вероятност част от играчите да имат проблеми със стартирането на Syberia в модерна операционна система и среда. На тях се препоръчва да използват софтуера DxWnd, който има различни опции за съвместимост за емулиране на по-стари версии на DirectX.