Британският издател и разработчик Feral Interactive обяви, че фентъзи стратегията Total War: Warhammer III на Sega и Creative Assembly е получила поддръжка за Linux.

Вижте кадри от играта >> >> >>

Припомняме, че версиите на Total War: Warhammer III за macOS и Linux се очакваха в началото на пролетта тази година, но първата от тях беше пусната едва на 5 май, а втората се забави с почти месец и половина.

Освен поддръжката за Linux, "кръпката" 1.0.1 съдържа и актуализации за macOS, включително отстраняване на проблема с бутона Alt/Option. По съдържание и поправки компилациите за MacOS и Linux съответстват на версия 1.2 и на издадената за нея кръпка за Windows.

Според сюжета на Total War: Warhammer III, четири сили на разрушението излизат от Кралството на хаоса, за да завладеят света. Потребителите ще водят армии от демони в своите кампании или да защитават царствата на смъртните.

Total War: Warhammer III дебютира на 17 февруари за персонални компютри в Steam, Epic Games Store, Microsoft Store и в PC Game Pass. В момента за играта се подготвя актуализация Immortal Empires и бета версия на режима ще бъде пусната през август.