Tokyo Game Show 2024, което започна тази седмица, можеше да бъде идеална платформа за обявяване на датата на пускане на шпионския стелт екшън Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, но Konami реши да се ограничи с нов трейлър.

Припомняме, че проектът е римейк на култовата MGS 3: Snake Eater. Освен графиката на Unreal Engine 5, не се очакват големи промени: историята, основните елементи на геймплея, структурата и дори озвучаването ще останат непроменени.

Събитията в MGS 3 и неговия римейк се развиват в джунглите на Съветския съюз по време на Студената война, където оперативният работник Снейк трябва да освободи местен учен и да унищожи експериментално супероръжие.

Представен по време на излъчването на Xbox Tokyo Game Show 2024, вторият официален трейлър на Metal Gear Solid Delta: Snake Eater е дълъг две минути и половина и не съдържа нито една секунда геймплей.

Видеото се фокусира върху сюжетната линия на MGS 3, в която менторът на Снейк, легендарният войник Бос, преминава на страната на врага. Във видеото участват д-р Соколов, полковник Волгин, стрелецът Оцелот и шпионката Ив.

Римейкът обещава подобрена механика за прикриване, възможност за падане на земята от изправено положение, обновена схема на управление (в допълнение към класическата), детайлна графика и превод на текста на руски език.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater се разработва за PC (Steam), PS5, Xbox Series X и S. Според слуховете римейкът ще види бял свят през 2025 г. - Konami планира да обяви точната дата на издаване до края на декември.