Премиерата на трейлъра на историята на екшън приключението с отворен свят Star Wars Outlaws на Massive Entertainment се състоя вчера. Трейлърът, наред с други неща, трябва да разкрие датата на пускане на играта, но Ubisoft реши да развали изненадата.

Порталът за микроблогове Gematsu забеляза, че три часа и половина преди премиерата на трейлъра датата на излизане на Star Wars Outlaws е била разкрита в описанието на видеото в канала в YouTube на японския клон на Ubisoft. Според след това скритите кадри Star Wars Outlaws ще бъде пусната в продажба на 30 август тази година. Собствениците на разширените и златните издания ще получат достъп до играта три дни по-рано от официалното пускане.

Цената на основното издание на Star Wars Outlaws ще бъде 70 щ. долара, а за златното и пълното издание ще трябва да платите съответно 110 и 130 долара. За предварителната поръчка на някоя от версиите е предвиден бонус под формата на външност за спийдъра и кораба на главния герой. Премиум изданията включват три дни ранен достъп до играта и сезонен пропуск, който включва две сюжетни допълнения (нови истории, куестове и локации), ексклузивна мисия "Гамбит на Джаба" и набор от предмети за персонализиране.

Триминутният трейлър на историята на Star Wars Outlaws (приложен по-долу), представен заедно с анонса, запознава зрителите с нови герои и престъпни синдикати. В историята "хитрата злодейка" Кей Вес и нейният верен домашен любимец Никс попадат в немилост при лидера на групата Зерек Беш. За да намери свобода, героинята ще трябва да събере екип и да извърши опасен обир.

Разработчиците обещават оригинална история между петия и шестия епизод на филмовата сага, възможност за изследване на планети и работа за различни престъпни синдикати. Star Wars Outlaws се разработва за компютри (в Ubisoft Connect), PS5, Xbox Series X и S.