Video Games Chronicle (VGC) съобщи, позовавайки се на изявление на Ubisoft, че френският разработчик и издател на игри все пак ще пропусне предстоящото изложение Electronic Entertainment Expo 2023 (E3 2023).

Главният изпълнителен директор на компанията Ив Гийемо говори за участието на Ubisoft в E3 2023 едва в средата на февруари: "Ако E3 се състои, ние ще бъдем там и ще имаме какво да покажем." В изявление на VGC обаче Ubisoft заяви, че е решила да "се движи в различна посока" и вместо да участва в E3 2023, да проведе свое собствено шоу Ubisoft Forward Live в Лос Анджелис на 12 юни.

Подробности за събитието ще бъдат съобщени скоро. Ubisoft наистина има какво да покаже. За следващата година са планирани три големи премиери - Assassin's Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora и Skull and Bones, но за нито една от тях няма точна дата на излизане.

E3 2023 ще се проведе от 13 до 16 юни, а изложенията с дигитално партньорство ще започнат още на 11-ти. Sony, Microsoft и Nintendo също се оттеглиха от изложението, но организаторите увериха, че други "големи компании в индустрията" ще проявят интерес.