Том Хендерсън, прочул се с това, че разполага с много вътрешна информация от компаниите публикува материал за портала Insider Gaming, в който съобщи, че френският издател и разработчик Ubisoft е отменил две събития, подготвени за провеждане през последните 24 часа.

Първо, японското подразделение на Ubisoft е решило да не провежда предаване на живо на 26 септември в рамките на предстоящото Tokyo Game Show 2024 "поради различни обстоятелства".

Отмененото вече събитие щеше да бъде посветено на екшън играта с отворен свят Assassin's Creed Shadows, приключенския екшън Star Wars Outlaws, както и на онлайн шутърите Tom Clancy's Rainbow Six Siege и XDefiant. Освен това, според информаторите на Хендерсън Ubisoft е отменила и предстоящата пресконференция за Assassin's Creed Shadows, която трябваше да се състои следващата седмица.

Твърди се, че в рамките на същото събитие Ubisoft е щяла да обяви датата, на която ще падне ембаргото за публикуване на материали за ревюта след скрининга. Компанията все още не е отговорила на молбата на Insider Gaming за коментар.

Вземайки предвид тази информация, Хендерсън предположи, че отмяната на две събития, посветени на Assassin's Creed Shadows, може да показва планове за пренасочване на играта.

Assassin's Creed Shadows е официално планирана за пускане на 15 ноември във версии за PC (Ubisoft Connect, EGS), Mac (App Store), PS5, Xbox Series X и S, като играта трябва да се появи на iPad до края на 2024 година.