В рамките на най-голямото изложение за видеоигри - E3 - Ubisoft представи първи трейлър към предстоящата си игра по филма Avatar. Заглавието ще се нарича Аvatar: Frontiers of Pandora. Но четири години след представянето му, то все още е в процес на разработка.

Играта не е първото подобно произведение по филма. През 2009 г., студиото представи James Cameron's Avatar: The Game, която се появи за PS4, Xbox 360 и компютри. Сега обаче графиката ще е на съвсем друго ниво, а иновативните неща в геймплея ще изобилстват.

За съжаление в новия трейлър, който споделяме с вас, няма кадри от геймплея. До 2022 г. заглавието обаче трябва да е готово, защото тогава е насрочена премиерата му. Avatar: Frontiers of Pandora ще е екшън приключенско заглавие с перспектива от първо лице.

То се прави в партньорство с Massive Entertainment ( студиото стоящо зад игри като The Division 1 и 2, Far Cry 3), Lightstorm Entertainment и Disney. В играта геймърите ще се превъплатят в ролята на На"ви, който се впуска в едно приключение по протежението на Западната граница.

Frontiers of Pandora се разработва за платформите на настоящето конзолно поколение, както и за Windows, Amazon Luna и Google Stadia.