Ubisoft опроверга последните слухове за бъдещето на своя условно безплатен отборен шутър XDefiant. В статия на инсайдера Том Хендерсън се появиха твърдения, че играта е на ръба да загуби подкрепата на компанията и че екипът на XDefiant трябва да увеличи броя на активните играчи до края на третия сезон, в противен случай Ubisoft ще спре да инвестира в проекта.

Продуцентът на XDefiant Марк Рубин обаче категорично отхвърли тези твърдения, като заяви, че "играта абсолютно не умира". Той призна, че екипът е наясно с някои проблеми, свързани с мрежовия код, системата за регистриране на попаденията и липсата на съдържание в прогресията, но подчерта, че се работи активно по отстраняването на тези проблеми.

Рубин представи и подробен график за развитието на играта, който включва нови фракции, оръжия, карти и режими, които ще бъдат добавени в следващите сезони. Вторият сезон, който ще стартира на 24 септември, ще представи новата фракция Highwaymen, както и множество нови карти и режими на игра. Освен това, XDefiant ще въведе и "бета" частни мачове, което ще позволи на играчите да организират свои собствени турнири.

Рубин увери, че Ubisoft напълно подкрепя проекта и дори е увеличила ресурсите, отделени за разработката на XDefiant. Играта стартира през май 2024 г. и вече има над 8 милиона активни играчи, което според Ubisoft показва потенциала на проекта.