Както беше обещано, издателят Funcom и разработчиците от независимото шведско студио The Outsiders добавиха поддръжка на персонализирана музика към своя ритъм шутър Metal: Hellsinger за компютри.

В трейлъра на анонса Nameless отсича главите на демоните в джаз ритъм, но възможностите за модифициране на Metal: Hellsinger не спират дотук: K-pop, кънтри, електро, диско, класическа музика, рап, реге и - геймърите могат да включат всякакви музикални изпълнения.

За да добавите своя музика към Metal: Hellsinger, се нуждаете от копие на играта или демо версия на компютъра си, комплект за модифициране (може да бъде изтеглен от официалния сайт) и програмата FMOD Studio, за която обаче ви е необходим акаунт.

Както е обяснено в инструкциите "стъпка по стъпка", само песни с фиксирано темпо (чиято цифрова стойност трябва да е известна на модификатора) ще бъдат подходящи за правилно интегриране в Metal: Hellsinger.

С помощта на проекта за модифициране на Metal: Hellsinger геймърът трябва да създаде събитие (набор от звуци) във FMOD Studio и след това да го експортира в играта. Музиката, която трябва да бъде представена, трябва да бъде във формат без загуби (напр. WAV).

"В Metal: Hellsinger музиката не само влияе на настроението и атмосферата, но и е неразделна част от геймплея. Благодарение на възможността за създаване на модове можете да наслагвате собствена музика и да персонализирате начина, по който тя реагира на действието" - обясняват авторите.

Metal: Hellsinger дебютира на 15 септември за компютри в Steam, PS5, Xbox Series X и S и Game Pass (компютри и Xbox). Саундтракът на играта включва песни на рок певци, сред които Serj Tankian от System of a Down.