Вече се появиха слухове, че Guerrilla Games работи по мултиплейър игра във вселената на Horizon. Това сега се потвърждава от изтекъл геймплей кадър, който беше публикуван в Reddit.

В момента Guerrilla Games работи по няколко проекта от вселената на Horizon: VR играта Call of the Mountain, разширението Horizon Forbidden West и кооперативен мултиплейър екшън. В мрежата изтече видеоклип с прототип на последния.

В Reddit бяха публикувани кадри от ранна версия на играта. Тя е за няколко играчи и има карикатурен стил - за разлика от почти реалистичните стилове в основните проекти. Ако се съди по видеото и ключовата илюстрация на проекта, концепцията за действие е близка до поредицата Monster Hunter - геймърите ще могат да се обединят срещу роботизирани чудовища. Известно е, че разработчиците обръщат голямо внимание на опциите за достъпност, както и че играта ще включва няколко графични режима и малки подобрения в геймплея.

Същият източник, който съобщи за съществуването на мултиплейър проект във вселената на Horizon, обяви и разработването на римейк на Horizon Zero Dawn за PlayStation 5.

Последната част от поредицата е Horizon Forbidden West беше пусната за PlayStation 4 и PlayStation 5 в началото на миналата година. Миналата есен стана ясно, че се подготвя и сериал на Netflix, базиран на вселената, с водещ Стив Блекман.