Потребителите на форума ResetEra и услугата Steam забелязаха, че Valve е започнала безплатно разпространение на култовия шутър Half-Life в дигиталния магазин без предварително обявяване. Оказа се, че действието има уловка.

Можете да се сдобиете с безплатно копие на оригиналния Half-Life на страницата му в Steam, като кликнете върху бутона "Добави в акаунта" - играта ще остане в библиотеката ви завинаги.

Раздаването на Half-Life в Steam ще приключи на 20 ноември в 21:00 ч. българско време, след което играта ще се върне към обичайната си цена. Valve предупреждава, че броят на безплатните копия е ограничен. Едва ли играчите са се зарадвали, когато са разбрали, че има проблем с добавянето на безплатно копие на Half-Life към акаунта им в Steam - при обработката на заявката е генерирана грешка в не малко от случаите.

Скоро след като новината за безплатния Half-Life в Steam се разпространи в мрежата, промоцията приключи толкова внезапно, колкото и започна. Може би Valve е бързала да раздаде подаръците. Работата е там, че след няколко дни Half-Life ще навърши 25 години. Вероятно Valve иска да отпразнува годишнината с размах: освен потенциалните подаръци, култовият шутър, съдейки по задкулисните актуализации, ще бъде съвместим със Steam Deck.

Оригиналният Half-Life дебютира на 19 ноември през 1998 г. култовият шутър на Valve се появи по рафтовете на северноамериканските магазини. Тя се смята за една от най-важните игри в историята. Оценката в Metacritic е 96 процента.