Известният с правилната си вътрешна информация Том Хендерсън изясни информация за една от премиерите на юнското представяне на игри на Ubisoft Forward в материал за своя портал Insider Gaming.

При обявяването на шоуто Хендерсън твърдеше, че Ubisoft ще покаже Assassin's Creed Codename: Red на предстоящото Ubisoft Forward почти гарантирано. Това е ролеви екшън с отворен свят, чието действие се развива във феодална Япония.

Позовавайки се на свои източници, Хендерсън сега увери, че Ubisoft Forward ще включва официална геймплей демонстрация на Assassin's Creed Codename: Red. Играта ще бъде предоставена и на публика, но само на избрани геймъри, близки до компанията.

Според Хендерсън Ubisoft ще предостави достъп до Assassin's Creed Codename: Red на блогъри и представители на пресата през седмицата на Summer Game Fest. Ембаргото за публикуване на превюта е до 12 юни.

Хендерсън също така признава, че Ubisoft в типичния си стил може да разкрие Assassin's Creed Codename: Red и преди Ubisoft Forward. Става въпрос за окончателното заглавие на играта, датата на излизане и филмовия трейлър.

Според слуховете, главни герои на Codename: Red ще бъдат жената шиноби Naoe и самураят, превърнал се в африкански бежанец, геймплеят ще включва елементи, вдъхновени от Elden Ring и Sekiro: Shadows Die Twice, а за играта се очакват подобрения в енджина.

Официално е планирано Assassin's Creed Codename: Red да излезе на пазара до 31 март 2025 г. Представянето на Ubisoft Forward ще се състои на 10 юни т.г. - шоуто ще се излъчва на живо от Лос Анджелис.