Група независими разработчици, ръководени от френското студио Evil Empire, които през последните пет години работят по допълнения към Dead Cells, обявиха презентация на независими игри The Triple-i Initiative.

Целта на представянето е описана от организаторите като "издигане на водещите независими разработчици на видеоигри". Те обещават дигитална презентация "без излишни усилия", която ще продължи по-малко от час "от уважение към времето на геймърите и студиата".

Инициативата Triple-I ще предложи повече от 30 важни съобщения "без реклами и излишно говорене", световни премиери, ексклузивни геймплейни демонстрации, демонстрации и изненади от утвърдени независими студия.

Сред участниците в шоуто са Mega Crit (Slay the Spire), Red Hook (Darkest Dungeon II), Heart Machine (Hyper Light Breaker), poncle (Vampire Survivors), Stunlock Studios (V Rising), Thunder Lotus Games (Spiritfarer), самата Evil Empire и други.

"Почувствахме нуждата да обхванем напълно различни независими игри, които имат общото, че намират отклик сред милиони геймъри по света", казва маркетинг директорът на Evil Empire Беренже Дюпре.

Главният оперативен директор на Evil Empire Бенджамин Лаулан добави: "Нашата цел е да предоставим едно просто шоу, изпълнено с анонси от кооперирани студия, които да говорят с играчите, които ни подкрепят от самото начало."

Предаването на Triple-i Initiative ще започне в 20:00 ч. българско време на 10 април и ще продължи около 45 минути. Предаването ще може да се проследи в YouTube, Twitch и bilibili, както и на уебсайта на IGN и в Steam.