Гейм студиото Iris VR изненада мнозина играчи като съобщи официално, че тяхната игра за шлемове с виртуална реалност LOW-FI ще се появи и за обикновени персонални компютри, работещи с обикновен монитор през тази година.

Играта вече може да бъде поръчана предварително през Steam Early Access платформата. Историята ѝ праща геймърите в град от бъдещето с мрачни улици и много неонови светлини, където те ще бъдат изправени пред различни ситуации. Дори самото разглеждане на киберпънк обстановката обаче е истинско удоволствие.

Ролята на играещия е да стане полицай, който патрулира в city-block 303. Трябва да внимавате за нарушения както на останалите персонажи като вас, така и на роботите с изкуствен интелект. Те също са станали склонни да извършват различни закононарушения.

Създателите на играта обаче подчертават, че дори в новата версия тя е нелинейна и геймърите могат да правят буквално каквото поискат. Те имат възможност както да вървят и да раздават глоби, така и да влизат на различни места, да ги разглеждат и дори да играят в казиното. Идеята е да се печелят кредити, а как точно ще стане това зависи изцяло от играещите.