На 2-ри ноември 2024 г. в София ще се проведе второто издание на Game Dev Day - хибридно събитие, което обединява изложение и конференция, посветени на създателите на игри в България.

Събитието, което ще се състои в мултифункционалното пространство "Чистилището" (ул. "Индустриална" 7), е организирано от Sofia Game Night и Сдружение "Възможности без граници". Партньори на събитието са българското студио за разработка на видеоигри и завладяващи XR изживявания Incineration Productions JSC и ARC Academy. Това е отлична възможност за творци, разработчици и студиа от всякакъв мащаб да покажат своите проекти пред фенове и специалисти от индустрията.

Събитието търси игри, създадени в България, и е отворено за всякакви формати (видео игри, мобилни игри, VR заглавия, настолни игри и образователни игри). Участието като изложител предоставя редица предимства - разработчиците ще имат възможност не само да покажат своите игри, но и да се срещнат директно с фенове, които ще могат да тестват техните проекти.

"Участието в изложението предоставя на създателите на игри безценна обратна връзка, която може да им помогне да усъвършенстват продуктите, както и възможност да се срещнат с други представители на индустрията", споделя Хелиана Велинова от Sofia Game Night.

През 2024 лекционната програма на Game Dev Day 2 включва два основни потока, където организаторите са подготвили изключително интересни и полезни лекции. Единият поток е насочен към игровизация и иновации в образованието, като целта е да се съберат хора, които се интересуват от това как геймификацията може да трансформира учебния процес и да представи интересни проекти в сферата. Вторият поток е фокусиран върху game development, където водещи експерти ще обсъждат последните тенденции и предизвикателства в разработката на игри.

Как да се включите?

Участието в Game Dev Day е напълно безплатно. Ако желаете да се включите като изложител и да покажете своята игра пред широка публика, можете да се регистрирате на следния линк.