Една от най-новите игри на SEGA и Ryu Ga Gotoku Studio вече е налична за PlayStation 5. Yakuza: Like a Dragon се появява за новата конзола, а тези които я имат за PS4 ще получат безплатен ъпдейт. Заглавието се продава в няколко различни версии в зависимост от екстрите в пакета.

За всички обаче до 21 април е наличен безплатно Legends Costume Set, който включва осем различни играча. Почитателите на Yakuza сериите ще могат да се насладят на лъскавия смокинг на Горо Майима, уличното облекло на Дайдо Дожима и дрехите на Канума Кирие. Ако тези добавки са за сериозните почитатели на серията, със сигурност ще има и такива, които играят заглавието за първи път.

Затова въвеждането в историята е много важно. Yakuza: Like a Dragon поставя играчите в ролята на Ичибан Касуга, закоравял член на японската мафия - Якудза. След като излежава 18 годишна присъда в затвор за престъпление, което не е извършил, той започва свое разследване в търсене на истината.

Това начало на историята поставя геймърите в доста заплетена ситуация. Трябва да преминете през различни битки и престрелки, а този път една от изненадите е дори ММА боеве в клетка. Има обаче и още много интересни моменти, твърдят създателите на заглавието. Ако започнете да играете Yakuza: Like a Dragon ще ви се наложи дори да пеете караоке.