Йошими Ясуда, основател и ръководител на издателството Dragami Games, обяви в своя Twitter "завръщането" на зомби играта Lollipop Chainsaw от Grasshopper Manufacture.

За първи път играта беше публикувана от Kadokawa Games, чийто ръководител по това време беше Ясуда. След като напуска компанията, той и бившите му колеги основават Dragami Games, която сега притежава правата върху играта.

Какво точно включва завръщането на Lollipop Chainsaw, Ясуда не уточнява. Вероятно става въпрос за разширяване на разнообразието от платформи за проекта. Творението на Grasshopper Manufacture за сега е запазено за конзоли от предпоследното поколение.

Събитията в Lollipop Chainsaw се развиват в училище, което е нападнато от зомбита на рождения ден на главната героиня - мажоретката Джулиет Старлинг. Момичето не издържа, изважда моторната резачка и започва да реже живите мъртви.

Lollipop Chainsaw дебютира през юни 2012 г. и наскоро отпразнува своята 10-годишнина. Въпреки слабата оценка на специалистите (67 до 70% в Metacritic), играта намери своята публика и дори продаде над 1 милион копия.