Едно от емблематичните имена в създаването на видеоигри - Хидео Коджима - отговори на очакванията на своите почитатели и създаде специално подразделение към своята нова компания, отговарящо за филмово, телевизионно и музикално съдържание.

Въпросът "Кога Коджима ще направи филм?" отдавна е задаван от многото негови фенове, след всяка игра Metal Gear Solid. Преди време японският специалист намекна, че нещо подобно може и да се случи, а през този месец той предприема и първите стъпки по осъществяването на идеята.

Водещи медии, посветени на игрите, споделят, че Kojima Productions е създала подразделение, посветено на музиката, телевизията и филмите, което ще е базирано в Лос Анджелис. Райли Ръсел, бивш изпълнителен директор на Sony Interactive, ще ръководи отдела.

"Новото подразделение ще работи с креативни и талантливи професионалисти с опит в телевизията, музиката и филмите", заявява Ръсел.

Разширяването на съдържанието не е никак изненадващо. Коджима е известен със своя филмов подход към правенето на игри. Всички, които следват дизайнера в социалните мрежи знаят, че той често споделя мнение за любимите си филми и музикални албуми. Според запознати една от първите продукции, с които ще се заеме студиото, ще е по една от игрите им - Death Stranding.