Американският дизайнер на игри Лукас Поуп обяви в своя микроблог преместването на компютърната версията на своя симулатор Border Patrol Inspector Papers, Please на новия софтуерен енджин за него.

С пускането на актуализация 1.4.9 Steam версията на Papers, Please се премести от енджина OpenFL (с Haxe) на Unity - същата комбинация се основава на миналогодишния мобилен порт на играта.

Според Поуп тази сериозна промяна зад кулисите ще "поправи старите недъзи". Тя ще отстрани редица системни проблеми, натрупани през годините на съвременните операционни системи и хардуер. Според първоначалните отзиви, актуализацията е постигнала целта си. Появи се поддръжка на висока честота на кадрите (преди това играта не можеше да осигури повече от 62 кадъра в секунда), изчезнаха проблемите с лаг и забавянето в някои моменти в играта.

В допълнение към промяната на енджина, пачът 1.4.9 донесе със себе си поправки на дребни логически, графични и звукови проблеми и предостави нова документация. Засега тези нововъведения дебютираха само в Steam версията на Papers, Please за Windows, macOS и Linux, но скоро ще си проправят път към GOG и Humble. Някои от поправките рано или късно ще се появят и в Android.

Papers, Please дебютира през август 2013 г. на компютри, през декември 2014 г. се премести на iPad, през декември 2017 г. - на PS Vita, а през август 2022 г. - на iPhone и Android. До август 2016 г. продажбите на играта надхвърлиха 1,8 милиона копия.