Както беше обещано, малко преди старта на разширения достъп, първите рецензии за дългоочаквания шутър от трето лице Warhammer 40,000: Space Marine 2, разработен от Saber Interactive, започнаха да се появяват в онлайн агрегаторите за отзиви.

В Metacritic играта събра около петдесет рецензии, като средната оценка варира между 81% и 84% в зависимост от платформата. В OpenCritic картината е сходна - играта има оценка от 83% на база на 17 рецензии, като 94% от критиците препоръчват заглавието.

За сравнение, оригиналната версия на Warhammer 40,000: Space Marine, издадена преди 13 години, получи по-ниски оценки - около 70% до 76% според платформата. Това показва, че продължението вече е надминало първата игра в някои отношения.

Критиците са възхитени от динамичния и брутален геймплей на Space Marine 2, който доставя вълнуващо преживяване с кооперативни битки, обхватни сражения и впечатляваща графика. Специално внимание е обърнато на новия PvE-режим "Операции", който предлага разнообразие в кооперативните мисии. Качеството на звука и визуалните ефекти също получават висока оценка.

Сред критиките обаче са записани някои забавяния в темпото на кампанията, изчерпването на геймплея към края на основната история, както и проблеми с производителността и играта в мрежа. Съдържанието на "Операции" също е сметнато за недостатъчно при старта, като се очаква да бъде допълнено по-късно.

Критиците се съгласиха, че Warhammer 40,000: Space Marine 2 е праволинеен и забавен екшън, който не се опитва да бъде нещо, което не е, и ще се хареса на феновете на франчайза.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 ще бъде официално пусната на 9 септември за компютри (Steam), PS5 и Xbox Series X|S, като купувачите на премиум издания ще могат да започнат да играят на 5 септември. Saber Interactive наскоро разкри системните изисквания и плановете за развитие на играта след премиерата.