Няма по-хубаво от това да имаш общи хобита с твоята любов. За някои хора това е шах, фитнес, готвене, но в нашия случай са видео игрите. Откакто Covid-19 ни затвори по домовете, с гаджето ми се потопихме в това да открием най-готините PC игри, които влюбени двойки (или най-добри приятели) могат да играят заедно.

Този списък изключва игри като League of Legends, Counter Strike Global Offensive и World of Warcraft понеже там има бариера за трудност, която понякога ядосва играчите, повече отколкото да ги забавлява.

Divinity Original Sin 2: Definitive Edition

Divinity Original Sin 2: Definitive Edition

Снимка: Steam

Ако обичате Diablo, Path of Exile, Dungeons & Dragons и RPG-та с "top-down" перспектива, то Divinity Original Sin 2: Definitive Edition наистина си заслужава. Няма да ви лъжа, отначало бях много недоволна от Character Customization менюто, което си бе откровено бедно. Но когато влязох в избора на Class - онемях. Всеки може да е всичко. Играчът дори може да си избере кой инструмент да му свири Theme музиката, когато се движи или бие. От Paladin до Necromancer, то до Enhancer. И ако си недоволен от началния си клас, няколко часа по-късно можеш тотално да смениш всичко с магическо огледало върху омагьосан драконов кораб!

В твоята група герои, ти и гаджето ти можете да разпределите кой каква роля да има и да балансирате вашите сили и слабости. Историята е невероятна, героите са уникални, графиките ме накараха да онемея, когато ги видях за първи път. Например, когато наелектризираш някой, той наистина се превръща във въглен, а музиката (обожавам я) е написана от българин!

Важно! Тази игра е Turn-based (знам, че не всички харесват такъв вид геймплей). В нея можеш да направиш свой герой или да играеш някой от специалните Pre-Created герои, които имат по-готини истории. Да се научиш да управляваш камерата е малко трудно, но когато я овладееш е невероятно!

Monster Hunter: World

Monster Hunter: World

Снимка: Steam

Тази игра ме разби. Има толкова много системи, толкова много механики и толкова различни чудовища, които да ловиш, че направо ми идваше да я зарежа в деня, в който си я купих. Гаджето седна и си я свали с мен, ставайки мой партньор в ловенето на чудовища. Още е ужас, но е забавен ужас, в който се опитваш да не бъдеш убит от гигантски динозавър. И гигантски дракони. Историята е приятна, дори епична, а най-добрият ти приятел е едно сладко котенце, което сам създаваш в character creation.

Играта не се препоръчва толкова за PC, понеже някои от механиките не са добре изпипани и изисква време да се свикне с тях. Битките в играта понякога са трудни, често брутални, а с гаджето ми не можем да не избухнем в смях, когато единият от нас го пометат тотално. За сметка на това, обаче, чувството за удовлетворение, когато най-после победите е невероятно. Ако искате предизвикателство, препоръчвам Monster Hunter World.

Важно! Бъдете поне двама и готови да умирате многократно. Функцията да играете заедно е малко объркваща за разбиране отначало, но щом се схване няма проблеми.

Stardew Valley

Stardew Valley

Снимка: Steam

Ако искате игра, която просто да ви помогне да се отпуснете след дълъг работен ден, препоръчвам Stardew Valley. Излезте от градския живот с вашия партньор и се преместете да живеете в малко селце, където да развивате собствена ферма. Играта, колкото и смотана да изглежда на пръв поглед, е абсолютно зарибяваща. Да чистиш треви и плевели, редиш градинки, ловиш риба, отглеждаш домашни любимци и строиш къщи е изненадващо приятно.

Ако вашето гадже, както моето, е склонно към приключения, можете да го пратите да оцелява в пещерите, пълни с прилепи, слуз и змии. Играта придава носталгичното чувство на старите конзолни игри заради анимацията си и наистина ви кара да се отпуснете за няколко часа. Има фестивали и NPC герои, в които може да се влюбите. 

Overcooked 2

Overcooked 2

Снимка: Steam

Искате ли да тествате силата на вашата любов? Overcooked 2 няколко пъти ме накара да се зачудя дали съм запазила здравия си разум. Дали е заради странните нива, многото рецепти, които трябва да помните, или начина, по който си викате с гаджето, когато не можете да се разберете кой ще нареже месото. С добър геймплей и механика, тази игра е лесна за разбиране и играене.

Overcooked 2 искрено ме кара да се смея зареди абсурдните нива, в които се опитваш да готвиш. Като например под земята, върху ЖП линии или в река, където сте разделени в лодки и трябва да си подхвърляте продуктите един на друг. Готвенето под напрежение е забавно, а на края на нивото ви дават звезден рейтинг, взависимост от това колко добре сте се справили. Можете да се зарибите в опитите да изкарате 3/3 звездни и да решите да направите играта още по-трудна, ако я играете с още двама души.

Играта 100% ще ви накара да се смеете.

Sea of Thieves

Sea of Thieves

Снимка: Steam

Всеки иска да бъде пират. Дори и ние с моето гадже седнахме да покоряваме океаните за няколко седмици и нека ви споделя, че пиратският живот (в една видео игра) хич не е скучен. Да строиш и поддържаш кораб с твоята любов е забавно, но настава истински концерт от писъци, когато ни нападнат други играчи с по-големи кораби, мегалодони, кракени или скелети!

Търсенето на съкровища не е трудно, но трябва да си майстор, за да уцелиш друг кораб с топ. Затова винаги може да се присъединиш към пиратските търговски дружества и да им продадеш съкровищата си, за да направиш по-силен кораб, който може да оцелява при чудовищни атаки. Играта е забавна и те поставя в огромен свят, пълен с други истински играчи. Винаги може да се играе с повече хора, за да имате по-силен екипаж, готов да реагира бързо в опасни ситуации.

Важно! Тази игра е MMORPG и е в постоянно променящ се свят понеже се играе от много други хора. Ако вашето гадже или приятели не са свикнали на MMO игри, може да им е трудно да свикнат отначало.