Класическата приключенска игра Little Big Adventure, издадена през 1994 г., ще получи нов живот 30 години след първоначалното си излизане благодарение на римейк. Тя се нарича Little Big Adventure - Twinsen's Quest.

Разработчиците от [2.21] Studios през 2023 г. изоставят плановете за подновяване на играта, като решават да се ограничат само с ремастери. Оттогава обновеното Little Big Adventure е сменило енджина си с Unity, прераснало е в римейк и си е осигурило подкрепата на издателя Microids.

Беше разкрито, че Little Big Adventure - Twinsen's Quest ще бъде пусната през есента на следващата година за компютри (в Steam, GOG и EGS), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Съобщението беше придружено от трейлъра, който публикуваме по-долу.

Little Big Adventure - Twinsen's Quest ще предложи подобрена графика, управление и геймплей, както и изцяло нов саундтрак от композитора на оригиналната игра Филип Вачи. Microids уверява, че римейкът вярно предава духа на Little Big Adventure, като същевременно включва модерно ноу-хау. Със своя "непреходен чар" превъплъщението обещава да се хареса както на носталгичните фенове, така и на новите играчи.

Събитията в Little Big Adventure се развиват на планетоид, където магията и технологията съществуват едновременно. Играчите в ролята на Туинсен ще трябва да дадат битка на д-р Фанфрок, който е изобретил клонирането и телепортацията, а сега е подчинил всички жители. Авторите на играта обещават увлекателна история на сериозни теми, мистериозна магическа топка като оръжие, живописни места, хитроумни пъзели и страховити врагове.